Cele mai uzuale obiective la fotografia de natura

Mai jos veti vedea o lista cu cele mai uzuale obiective foto dslr care se folosesc la fotografia de natura. Am facut o lista de top 3 obiective care se folosesc pentru fotografia de natura.

1. Obiectiv wide (cu unghi mare de cuprindere)
Acest obiectiv se foloseste la peisaje, dar poate fi folosit la fotografia de arhitectura. Totusi e indicat sa nu fie exacerat de wide , pentru a nu avea deformari mari ale fotografiei.

2. Obiectiv macro
Acest tip de obiectiv se foloseste pentru fotografierea insectelor si a florilor sau a detaliilor din natura . Pentru a avea un camp cat mai mare de profunzime este necesar sa inchideti diafragma cat mai mare , undeva peste 11 , ceea ce necesita sa aveti destul de multa lumina.

3. Obiectiv super tele
Este un obiectiv care se foloseste la fotografia de wildlife , dar in acelasi timp sunt printre cele mai scumpe obiective in comparatie cu restul obiectivelor. Distanta focala depinde si de cat de prietenosi sunteti voi cu vietatile , in sensul in care daca stiti sa va apropiati in liniste de animalele salbatice , poate aveti nevoie de un tele si nu super tele.

Bafta la fotografiat!!!


Comments

Popular posts from this blog

Cum curatam interiorul unei masini

Cum se schimba cauciucurile la camion