Fotografia de noapte in natura

Chiar daca fotografia se traduce ca fiind desenarea cu lumina si se spune ca noaptea este intuneric , si cumva s-ar bate cap in cap, totusi lumina data se luna, defapt tot de soare dar reflectata de luna si stele , aceasta e indeajuns pentru a scoate niste peisaje de noapte superbe.

In aceasta situatie este neaparata nevoie cel putin de un trepied si daca se poate si o telecomanda daca aveti expuneri mai lungi de 30 secunde (majoritatea aparatelor foto pot face cea mai lunga espunere de maxim 30 secunde).
Trebuie sa stiti ca in aceste situatii (expuneri foarte lungi) senzorul de pe aparatul foto se poate supraincalzii. De exemplu daca fotografiati cu un D70 veti avea surprinderea de a va aparea pete rosii pe imagine , de la supraincalzire.
Seara se pot realiza fotografii cu stelele pe bulb , astfel se va reda mersul stelelor. In aceste situatii veti avea nevoie de un obiectiv cat mai wide pentru a cuprinde cat mai mult in cadru. De asemenea tot noaptea mai puteti surprinde stele cazatoare sau fulgere .

foto: nationalgeographic.com

Comments

Popular posts from this blog

Cum curatam interiorul unei masini

Cum se schimba cauciucurile la camion